miercuri, 12 octombrie 2011

La inceputuri... androgini :)


    Am auzit prima data de acest termen in liceu la, Literatura Universala, o materie pe care o detestam pentru ca trebuia sa citesc foarte mult si sincer nu eram atunci un fan al cartilor ca acum, aveam o varsta , imi statea capul la alte cele nu la carti, insa Mitul Androginului s-a imprimat undeva in mentalul meu si nu mi-a dat pace pana nu am descoperit care este treaba cu Mitul acesta.


În BanchetulPlaton prezintă o explicaţie a iubirii şi formării acesteia. Aici cititorul află ”mitul androginului”, povestit de un personaj al lui Platon. După această legendă, la început trăiau pe pământ fiinţe androgine. Arătau ca doi oameni lipiţi spate în spate: două femei, doi bărbaţi sau un bărbat şi o femeie. Aceştia deţineau o putere foarte mare, puteau face aproape tot ce gândeau.

Zeii se tem de puterea aproape infinită a androginilor şi, pentru a nu mai reprezenta o posibilă ameninţare, îi despart. Separaţi însă, părţile nu mai fac nimic. Pe pământ domneşte o letargie completă. Tot mai mulţi mor de tristeţe şi dor.

Zeii, văzând că rămân fără supuşi, caută o modalitate de a le da noilor oameni un motiv pentru a trăi. Astfel este creat Eros, cu scopul de a semăna iubire în lume. În acest fel oamenii işi petreceau viaţa căutându-şi jumătatea. Cei norocoşi care se găseau se contopeau formând fiinţa de odinioară.


Deslusirea Bibliei -  


CAP I , Versetul 27 - ... ( Dumnezeu) a facut Barbat si Femeie ... trebuie sa se inteleaga ca este vorba de omul ADAMIC Androgin;


-Adam Androgin nu trebuie inteles ca o singura fiinta umana ci trebuie inteles ca o gruparea de fiinte umane androgine ce purtau denumirea de Adam ( OM );


-Androginitatea noastra de atunci era si de natura energetica si de natura fizica, in raport cu corpul de acum care are doar o Androginitate la nivel de corpuri energetice Suprasensibile;


-Androgin inseamna ca aveam fiecare atat sexul masculin cat si sexul feminin perfect dezvoltate, iar la maturitate eu puteam fi barbat pentru feminitatea altui uman, iar acel uman putea fi barbat pentru feminitatea mea, putand astfel sa ne lasam insarcinati unul pe altul; chiar daca pare ciudat acum, pe atunci asa stateau lucrurile in Gruparea Adamica Androgina;


-totusi, la acest verset Omul Adamic Androgin avea doar corp caloric ( Caldura ) si de gaz ( Aer), deci nu coborase la sol ci plutea in atmosfera deoarece aerul era cel mai jos corp al sau ;


CAP II, Versetul 7 -Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarina din pamant, a facut pe OM si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie.


- la acest verset voi trebuie sa intelegi faptul ca interventia Cerurilor prin Dumnezeu(i) a facut posibila condesarea omului pe solul Terrei prin adaugarea la corpul de Caldura si Aer a elementelor Apa si Pamant (Tarina ), rezultand corpul fizic viu-bioenergetic;


-acesta condensare a corpului fizic uman Adamic Androgin, s-a facut treptat treptat chiar cu ajutorul suflarii de viata,suflare care nu este altceva decat al doi-lea Corp Astral cu care fiecare om Adamic a fost invelit; 


-cand in finalul acestui verset se spune: si s-a facut omul fiinta vie, trebuie sa intelegi faptul ca omul a coborat din Raiul Atmosferic in Raiul Fizic, adica pe solul terestru, in perioada cunoscuta  ca faza de inceput a Civilizatiei Lemuriene, dar tot al Gruparii Adamice Androgine.


                                                                                               de Gicu Dan 


      


  In momentul de fata majoritatea dintre cei prezenti pe Terra sunt in dimensiunea a 3, adica inca mai suntem in dualitate. 
Dualitatea conform dexului, reprezinta ansamblu format din doua elemente diferite, opuse- deci e clar ca este un intreg doar asta insemna ansamblu un tot unitar, mie imi place sa zic ca este o moneda cu 2 fete - asta este Dualitatea. 


Cu ajutorul acestei Dualitati ne putem cunoaste mai bine fiecare parte a sufletului nostru, si avem Liberul Arbitru dat de catre Zeul Suprem de a alege.


- Luna / Soarele 
- Zi /Noapte 
-Feminin/ Masculin
-Rece/Cald
-Bine/ Rau 


Noi ce alegem? Iata e greu sa alegem, pentru ca le traim pe ambele, unele pe rand, altele simultan asta deoarece in Dimensiunea a 3 avem Timp si Spatiu.


Accedem usor catre dimensiunea a 4 unde dispare Timpul si Spatiu, intram in lumea astrala, ne dam seama ca suntem ceva mai mult decat un corp fizic, ca avem si alte corpuri - mental, emotional, budhic, athmic etc, credinte vechi se disipesc, iluzia acestei realitati dispare. 


Majoritatea oamenilor care sunt atrasi de acelasi sex din care fac parte se spune ca au dezvoltate ambele parti - masculin + feminin, nimeni nu trebuie judecat. 
                                                                                                                  Solteris ! 

















Un comentariu:

  1. Imi place cum gandesti!Am adaugat linkul tau pe blogul meu Codul lui Echinox adresa este http://codulluiechinox.blogspot.com.Sper sa nu crezi ca fac spamm dar vreau sa vad oamenii interesati,si in general imi plac oamenii care se implica in lucruri de genul acesta.Pace si ne mai auzim:)

    RăspundețiȘtergere