joi, 6 octombrie 2011

Sa comunicam cu Soarele, Luna si Stelele...




Inca din antichitate, oamenii erau interesanti de cer si astre... poate pentru ca aveau ceva mai mult timp decat noi... sau poate nu erau ocupati cu media( tv, ziare, radio, etc..) zilelor noastre.
Cati dintre noi, se mai minuneaza de stralucirea soarelui in mijlocul zilei, de misterioasa luna in toiul noptii sau de minunata perdea de stele de deasupra noastra ? 
Daca incerci sa observi mersul acestor astre, ai sa vezi ca totul este perfect calculat si nimic nu este de capul lui, exista o ordine in haos, oare nu ar trebui sa luam exemplul lor, oare nu ar trebui sa invatam de la natura, cred ca acesta este varianta cea mai corecta, ea nu ne poate insela, nu ne poate dezamagi.
Asdar sa traim dupa legile naturii, asta inseamna sa incepem sa observam fiecare astru si sa ii dam atentia cuvenita.

SOARELE  \bigodot

Soarele este steaua centrala aflata in sistemul nostru solar, varsta lui este aproximativ de 4,6 miliarde de ani,
este cea mai importanta sursa de energie a vietii, egiptenii il venerau si il aveau ca reprezentant pe zeul Ra pentru acesta, oare degeaba il venerau daca el este datator de viata? Soarele reprezinta inteligenta cosmica, iar lumina raspandita de soare reprezinta cunoasterea intelectuala.Soarele se afla in centrul cerului. Fiind vorba de soarele spiritual, simbolismul vedic il reprezinta nemiscat la zenit. Soarele mai este numit si ochiul sau inima lumii. Soarele, ca inima a lumii, este uneori prezentat in centrul rotii zodiacale.Soarele este simbolul lui Hristos, ale carui douasprezece raze ii reprezinta pe cei doisprezece apostoli.Soarele este simbolul vietii, al caldurii, al zilei, al luminii, al autoritatii, al sexului masculin si a tot ceea ce raspandeste raze. Soarele este generator de viata, iar stralucirea sa provoaca manifestarea lucrurilor. Soarele nu face doar ca lucrurile sa fie perceptibile, el figureaza totodata punctul de inceput si are functia de a masura spatiul manifestat. 
Cum plantele se pot hrani cu soare si noi putem sa facem acealsi lucru, insa trebuie respectate anumite reguli.
Sa ne trezim odata cu soarele, sa privim rasaritul soarelui si sa respiram adanc, sa primim energia vietii si dragostei prin fiecare raza care ajunge la noi, cu singuranta zilele noastre se vor schimba, vom fi mult mai energici si plini de iubire, va spun asta din propria experienta, sa privim apusul soarelui ca sa putem dormi linistiti, culorile apusului sunt de natura de a ne deschide anumite chakre ca si culorile rasaritului, intensitatea dintre ele difera, stie Creatorul exact de ce avem nevoie. 
Banuiesc ca putini dintre noi au norocul sa se trezeasca zilnic cu rasaritul sau sa vada apusul, deoarece intre 4 pereti si sute de blocuri gri in jur este destul de greu, insa de cate ori aveti ocazia sa o faceti daca simtiti.

LUNA  simbol Luna

Luna este cel de-al doilea corp ceresc ca luminozitate dupa soare, acesta orbiteaza in jurul Pamantului o data pe luna, unghiul dintre soare-pamant - luna se schimba iar noi observam acestea prin ciclul fazelor lunare.Relatia omului cu Luna sta sub semnul viselor, al starilor subconstiente, imaginative, al vietii intrauterine, al fortelor feminine creatoare, simbol al fecunditatii si dainuirii lumii. Numai datorita influentelor Lunii sentimentele si emotiile noastre capata noi valente si noi puteri, gandurile si reflectiile noastre, mai multa adancime. Sub fascinatia Lunii, sufletul se deschide, subconstientul capteaza cele mai insesizabile modificari ale mediului, conturand inflexiunile viitoarelor noastre trairi,semnul Lunii e apa, ea stapaneste toate substantele lichide, si cum omul este format 80% din apa, Luna e responsabila pentru procesele de schimbare a tuturor substantelor din organism (sange, limfa etc.).
Cum se realizeaza aceasta influenta a astrului noptii? Se pare ca Luna actioneaza ca un urias releu cosmic, deoarece ea retransmite impulsurile provenind de la fiecare planeta in parte, si care sunt integrate in fiinta umana gratie unor centri de receptie (chakrele) instalati in corpul nostru energetic. O parte a energiilor transmise de Luna este astfel absorbita si transfigurata in potential de actiune, evenimente, comportamente, ce cuprind intocmai calitatile energiilor absorbite. Zambiti catre ea si priviti-o,doar atat nu trebuie nimic altceva.

Capitolul stele -merita o intreaga pagina, asadar voi reveni cu alte informatii cat de curand.


Soarele apune-n amurg,
Iar razele ce i-se scurg,
În porţi de seară târzie;
Tocmai dimineaţa învie!

Noaptea încet se furişeaza,
Pe l-a gene ochii de strajă;
Luna-mi de vis; fată dragă;
Lumina-i dă să mă atragă!

Într-un văzduh de lumini,
Stau şi plâng două inimi;
Una-i soarele, alta-i luna;
Tot timpul se caută într-una!

Prin universu-mi înstelat,
Ce se aseamănă cu un palat,
Cu ferestele-mi iluminate;
Aceasta este doar o noapte!

                                                    poezie de Rosca Tudorel 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu