miercuri, 21 august 2013

Rolul hranei in cultivarea energiei


Cei mai multi oameni, sunt plini de energie si de entuziasm in tinerete, dar pe la jumatatea vietii incep sa decada, si se prefac ca nu baga de seama. Si prietenii lor trec prin aceleasi faze de decadere, copiii lor devini activi, asa ca ei se aduna si consuma alimente cu gust bun. Nu dupa mult timp, incep sa aiba probleme de sanatate cronica, cum ar fi bolile digestive sau boli ale pielii care incep sa se simta cu vasrta. Intr-o buna zi, sunt rapusi de o boala mai serioasa. De obicei merg la un doctor care nu stie nimic despre atenuarea stresului si care-i indoapa cu medicamente.Cateodata acestea ii ajuta, cateodata nu. Cu trecerea anilor, starea li se inrautateste si isi dau seama ca sunt pe moarte. Se consoleaza doar cu ideea ca lucrul acesta li se intampla tuturor, ca este inevitabil.Lucrul cel mai groaznic este ca prabusirea energetica se inampla si oamenilor care altfel incerca sa fie spirituali.
Daca doresti mai multa energie si in acelasi timp mananci alimente care te secatuiesc, n-ai sa ajungi nicaieri.
Trebuie sa stii sa evaluezi ce intra in sistemul tau, mai ales energia hranei, si sa eviti orice iti slabeste campul.
Suntem fiinte spirituale, care vin in acesta lume pentru a-si ridica nivelul energetic.Totusi, majoritatea influentelor pe care le gasim aici sunt destinate placerilor pur senzuale si dezintegrarii fizice. Daca chiar crezi ca esti o fiinta energetica, trebuie sa urmezi poteca ingusta care trece printre toate tentatiile.
Uita-te in spate, la evolutie, si vei vedea ca de la bun inceput omul a experimentat hrana prin incercari si greseli, pentru a afla care este buna si care este periculoasa.Mananci planta asta, supravietuiesti; o mananci pe celalta, mori. La un moment dat, omul si-a dat seama ce il omoara, dar acum stim cu adevarat care este hrana care favorizeaza longevitatea, care ne mentine energia pe un nivel inalt de vibratie, sau cea care ne uzeaza.
Stiu cum suntem noi oamenii. Aparem ca entitati materiale, din carne si sange, dar suntem atomi!Energie pura!stiinta  a dovedit acest lucru. Cu cat privim mai atent atomul observam particulele, iar la nivel si mai fin, particulele dispar in niste increngaturi energetice ordonate care vibreaza la niveluri foarte inalte. Daca te gandesti la hrana din acesta perspectiva, ceea ce introduci in sistemul tau afecteaza starea de vibratie. Unele alimente ridica nivelul energetic, altele il scad. Adevarul este foarte simplu.Boala este rezultatul scaderii vibratiei eneregtice. Cand energia scade sub un anumit nivel, fortele naturale ale naturii isi asuma sarcina de a dezintegra corpul nostru. Celulele corpului isi pierd imediat vibratia si, chimic, devin foarte acide. Acesta stare de aciditate este semnalul pentru microbi, virusi, bacterii si ciuperci ca este momentul sa se apuce sa descompuna aceste tesuturi.In universul fizic, acesta este treaba lor. Intorc corpul inapoi in pamant.
Am spus mai devreme ca atunci energia din trup scade din cauza hranei pe care o consumam, suntem predispusi la boala. Uite ce se intampla: cand mananci, hrana este metabolizata si lasa in trup un fel de cenusa.Acesta cenusa poate avea natura acida sau alcalina, depinde de hrana. Daca este alcalina, va fi usor extrasa din corp, cu putin energie.Daca este acida este foarte greu ca sistemul circulator si sistemul limfatic sa o elimine, si ramane in organe si tesuturi ca meterie solida- forme cristalizate de joasa vibratie, care creeaza blocaje sau disfunctii la nivelul celulelor. Cu cat mai multe produse secundare acide se aduna, cu atat mai acide vor deveni tesuturile in sine, si ce crezi ?, un microb sau un virus tocmai trece pe acolo, si ce-si spune el?" Iata un corp pe care trebuie sa il descompunem "
Cand organismele mor, mediul din corp devinde foarte acid si microbii il devoreaza rapid.Daca incepi, in viata fiind, sa acumulezi acest acid, adica starea de moarte, vei deveni tinta atacurilor microbilor. Toate bolile oamenilor sunt rezultatele acestor atacuri.
Da, hrana proasta scade nivelul energetic al corpului atat de mult, incat obliga natura sa intoarca in pamant materialul din care am fost facuti.
Toate bolile sunt produse de actiunea microbilor.Cercetarile voastre din Occident au dovedit-o.Au fost descoperiti microbi asociati leziunilor arteriale, bolilor de inima, tumorilor canceroase. Dieta care creeaza un mediu acid este cauza tuturor bolilor.
Noi, oamenii suntem intr-o stare energetica alcalina, adica inalta, sau acida, in care microbii exista in noi sau vin din afara, si incep sa ne descompuna. Boala este literalmente o putrezire specifica unei oarti din corpul nostru, din cauza microbilor pe care noi insine i-am atras, dandu-le semnalul ca suntem morti.
Mancarea hotaraste in intregime aproape starea in care ne aflam. In general, alimentele care lasa resturi acide in corp sunt grele, prea prelucrate, prea sintetizate si dulci: carnea de tot felul, paine,patiserie,alcoolul, cafeaua,fructele zaharisite.Alimentele alcaline sunt verzi, proaspete si vii: zarzavaturile si sucurile lor, legumele, fructele, cum ar fi avocado, rosiile, grapefruit, lamai. E foarte simplu.Suntem fiinte spirituale care traiesc intr-o lume spirituala. Cei din Occident au fost educati in ideea ca mancarea gatita si sintetizata este mai buna.
Stim cu totii acum ca ele creeaza un mediu de descompunere si degenerare lenta, care se vede in timp.
Toate bolile degenerative- arterioscleroza, atacurile cerebrale, artrita, sida si mai ales cancerele - exista pentru ca ne poluam corpurile, si cu asta strigam la microbii care exista ca suntem gata sa ne dezintegram si sa murim.Ne intrem mereu de ceunii oameni, expusi la anumiti microbi, nu contacteaza boala.Diferenta este mediul din interiorul corpului.Vestea buna este ca si daca avem un mediu acid in corp, situatia poate fi schimbata daca ne inbunatatim alimentatia si consumam hrana alcalina, cu nivel energetic inalt.
Traim inca in Evul Mediu in ceea ce priveste corpul inalt energizat.Oamenii ar trebui sa traiasca mai mult de o suta cincizeci de ani. Dar noi, de la inceput, ne alimentam intr-un mod care ne distruge. Vedem peste tot oameni care se dezintegreaza sub ochii nostri. Lucrurile n-ar trebui sa fie asa..Omul trebuie in primul rand sa inteleaga natura hranei pe care o consuma.Apoi, ne vom putea deschide catre sursele interioare de energie, care ne ridica si mai mult vibratia.

- fragmente din " Secretul Shambalei" - James Redfield
http://www.scribd.com/doc/118315142/Secretul-Shambalei-03

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu