sâmbătă, 17 august 2013

~A zecea Viziune ~Tehnologiile s-au dezvoltat pana acum fara a avea o viziune constienta asupra acestui lucru.Omenirea a uitat ca se afla pe o planeta vie, care are propria energie.Tocmai de aceea, unul din domeniile in care ne putem dovedi cel mai bine creativitatea este cel care abordeaza problema poluarii.Necazul este ca pana acum am lasat acesta problema doar pe seama guvernului.Exista de mult timp legi impotriva poluarii, insa nu vor fi niciodata suficient de multe pentru a preveni si impiedica imprestierea substantelor chimice sau evacuarea de gaze toxice pe cosurile furnalelor la adapostul noptii.Poluarea biosferei nu va putea fi oprita decat atunci cand cetatenii, alarmati fiind, vor renunta sa mai stea in fata tv si vor trece la actiune, prinzindu-i asupra faptului pe cei vinovati.
Cei disponibilizati vor supravietui invatand sa-si foloseasca intuitiile. Cu totii vom intelege ca nu mai exista cale de intoarcere.Ne aflam de acum in era informatiei. Fiecare trebuie sa se instruiasca cat mai bine, sa devina expert intr-un domeniu restran, asa incat atunci cand va fi nevoie de el, sa se gaseasca la locul potrivit in acel moment. Cu cat lumea se schimba, cu cat totul in jurul nostru devinde din ce in ce mai tehnic, cu atat avem nevoie de mai multe inf, pe care le putem obtine de la cei care apar in viata noastra la momentul oportun.Pentru a da aceste inf nu este nevoie de o pregatire oficiala, institutionalizata, putem invata si singuri.
Totusi, pentru ca acest flux sa se desfasoare in mod optim, va trebui ca intreg proces sa capete un caracter constient. Intuitiile care ne calauzesc devin mai limpezi atunci cand abordam problema din prespectiva evolutiei.In loc sa ne intrebam"Ce serviciu sau produs sa scot pe piata pentru a face mai multi bani ? ", vom incepe sa spunem " Ce-as putea produce pentru a contribui la informarea si eliberarea oamenilor, pentru a face ca lumea asta sa devina un loc mai bun si pentru a pastra echilibru mediului inconjurator ? "
Fiecare dintre noi va trebui sa-si aduca partea lui de contributie la scaderea costurilor existentei, pentru ca, in cele din urma sa iasa la lumina adevarata semnificatie a vietii.Daca se va crede in continuare ca viata reprezinta doar o lupta pentru existanta, intr-o lume ostila, lipsita de sens, atunci este perfect logic ca toate eforturile sa se indrepte spre obtinerea unui trai cat mai confortabil si spre crearea aceloarasi conditii pentru urmasi. Daca vom incepe sa percepem viata ca pe o evolutie spirituala, cu responsabilitati de ordin spiritual, punctul nostru de vedere se va schimba total. Vom intelege ca ne aflam cu totii aici, pe Pamant, pentru a face ca acesta planeta sa fie inglobata in Sfera Ceresca.Ocaziile favorabile si succesul sunt de altfel niste procese misterioase si daca in domeniul material al vietii noastre vom actiona in deplin acord cu planul general, atunci ne vor iesi in cale simultan multi oameni care se comporta la fel ca noi si vom constata ca , dintr-o data, prosperitatea nu ne mai este straina. In final, oamenii vor avea intuitii si vor trai anumite coincidente., ne vom aminti tot mai clar ca intentia noastra initiala era sa aducem contribuitia la evolutia acestei lumi. Vom afla-si asta este cel mai important- ca daca nu ne vom urma intuitiile, nu numai ca vor disparea acele coincidente magice si odata cu ele sentimentul ca suntem inspirati, ca avem o viata implinita, dar va trebui sa ne confruntam si cu propriile esecuri.
Fiecare persoana  de pe Pamant apartine unui grup( grup ceresc) si aceste grupuri reprezinta diverse ocupatii: medici, economisti, informaticieni, fermieri- toate domeniile preocuparilor umane.Va veni vremea cand oamenii vor face fiecare ceea ce li se potriveste cu adevarat, lucrand astfel cu alti membri ai grupului lor.Pe masura ce ne vom "trezi" si ne vom aminti Viziunea Nasterii- de ce am venit aici- grupurile profesionale vor incepe sa semene tot mai mult cu grupurile din cealalta dimensiune.Cand se va intampla acest lucru, fiecare grup  de pe Pamant ce defineste o ocupatie va tinde sa-si implinesca menirea sa adevarata, aceea de a se afla in serviciu omenirii. Si in Viata de Dincolo grupurile  de suflete se vor apropia, rezonand intre ele. De aceea Pamantul se afla in centrul atentiei, pentru ca sufletele din Cer nu se pot uni prin forte proprii. Acolo, multe din grupurile de suflete raman fragmentate si nu pot rezona, pentru ca traiesc intr-o lume imaginara, a ideilor, care apar si dispar instantaneu, asa incat realitatea este tot timpul arbitrara.
Nu exista structuri atomice- asa cum avem noi aici- care sa constituie o platforma stabila, un element comun tuturor. Pe acesta platforma ideile se manifesta insa cu lentoare si trebuie sa ajungem la niste acorduri, la un consens legat de ceea ce vrem sa se intample in viitor.Tocmai aceste acorduri, acesta unitate de idei din dimeniunea pamanteana face ca grupurile de suflete sa se aduna in Viata deDincolo. Iata de ce dimensiunea fizica este atat de importanta: pentru ca aici este locul unde se produse adevarata unire a sufletelor.Acesta unificare este de fapt scopul lungii calatorii prin istorie a omenirii.Planul fizic constituie scena pe care s-a jucat spectacolul evolutiti din ambele dimensiuni.Acum, totul culmineaza cu aducerea constienta la suprafata a amintirilor noastre.
Asta este trezirea pe care ne-o amintim acum, impreuna, si de care-si vor aduce aminte si alte grupuri de pe planeta. Fiecare dintre noi detine o particica din intregul care este Viziunea Omenirii si in momentul in care ne vom impartasi unii altora ceea ce stim, iar grupurile noastre de suflete se vor uni, atunci vom deveni constienti de intregul tablou.
A zecea Viziune ne invata ca trebuie sa ne pastram optimismul si sa ramanem treji; ne invatam cum sa ne descoperim intuitiile si sa credem in ele, stiind ca aceste imagini mentale fugare sunt aduceri aminte despre intentiile noastre initiale, despre modul in care am fi vrut sa se desfasoare viata noastra.
Daca un numar suficient de mare de oameni va percepe cea de a Zecea Viziune, atunci vor exista grupuri care se vor aduna si isi vor aminti responsabilitatea de a pastra aceste intentii si de a asigura viitorul  ce ne apartine noua acum.
Fenomenul de polarizare generat de Frica este in continua crestere si daca vrem sa rezolvam acesta problema, s-o indepartam, va trebui ca fiecare dintre noi sa se implice.Trebuie sa ne supraveghem cu mare atentie gandurile si dorintele si sa ne corectam de fiecare data cand ne surprindem ca vedem intr-un semen de-al nostru un dusman.Avem dreptul sa ne aparam si sa-i tinem in frau pe unii dintre ei, dar nu avem voie sa-i dezumanizam, pentru ca ii vom trimite astfel spre polul Fricii. Cu totii suntem suflete care evolueaza; intentiile noasstre initiale sunt toate bune si fiecare dintre noi isi poate aminti asta.Avem raspunderea acum de a impartasi acesta idee tuturor celor pe care ii intalnim., pentru ca ea sa continue sa traisca, sa se propage.
Acesta este adevarata etica Interpersonala;acesta este modul in care ne inaltam si acesta este contaminarea cu o noua constiinta , care va face inconjurul planetei. Fie alegem sa ne temem ca civilizatia si cultura umana vor disparea, fie vom pastra in memorie Viziunea, aceea care ne spune ca am inceput sa ne trezim. In ambele cazuri, dorintele, asteptarile noastre sunt o rugaciune ce se transforma intr-o forta care poate crea viitorul imaginat de noi. Prin urmare, va trebui sa alegem in mod constiet intre aceste doua posibile variante ale viitorului.

fragmente din " A zecea viziune- James Redfield"
http://www.scribd.com/doc/126710559/A-10%C2%AA-Viziune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu