duminică, 24 noiembrie 2013

Vechiul Joc - Noua Energie



Ganditi-va la ceea ce numiti D-zeu, ca la un cerc de energie in miscare. Sub acesta forma, energia lui Dumnezeu poate observa orice cu o singura exceptie: nu se poate percepe pe sine insusi.
Pentru ca sa se poata vedea pe sine are nevoie sa ia o forma finita, de exemplu sa creeze un inceput si un sfarsit. Acest lucru a fost realizat prin rasucirea cercului in sine insusi, intersectandu-se sub forma cifrei opt, se obtine ceea ce noi numim semnul infinitului.
Analog unei mori de macinat, frictiunea creata in acest moment magic genereaza scantei care zboara in toate directiile. Deoarece acele scantei stralucitoare au o viata limitata, ele reprezinta expresia finita a unei infinite energii.
Scanteile acelea sunt sufletele voastre.
Ca niste scantei ce sunteti, ati creat o gramada de Jocuri. In unele din ele ati pastrat ceva din amintirile despre sursa si din puterea voastra originara.
Cand ati creat Jocul pe care il jucati in prezent, ati dorit sa il faceti mai provocator. Pentru prima oara ati decis sa va jucati sub protectia valului uitarii totale.
Acesta v-a impeidicat sa fiti constienti de cine sunteti de fapt si a permis ca rezultatele experimentului sa ramana nealtarate.
Si, ca si cum asta nu era de ajuns, ati complicat si mai tare lucrurile, prin insistenta cu care v-ati pastrat liberul arbitru in toate domeniile.
Adevarul e ca ati devenit unica planeta a liberei alegeri.
Pana in acest punct al Jocului, asa cum a fost el conceput, ati fost impiedicati de a va da seama de intreaga extindere a propriilor puteri. Si va mai mirati de ce sunteti asa confuzi ?
Desigur ca v-ati simtit prinsi in capcana si blocati - si exact asta ati si intentionat. Fiind expresii finite ale unui creator infinit, era important sa aveti experienta restricationarilor dintr-un spatiu finit. Acum si acest lucru incepe sa se schimbe.
Re- amnintiti-va ca tot scopul Jocului este acela de a studia natura lui Dumnezeu. Cand ati luat forma finita, v-ati stabilit un inceput si un sfarsit si ati parasit cercul lui D-zeu. Cercul lui d-zeu este prima dimensiune. Trecand prin cea de-a 2-a dimensiune, ati capatat proprietatiile polaritatii. Apoi ati intrat in cea de-a 3-a dimensiune, unde ati jucat Jocul destul de mult timp.
Avand o natura finita, a fost necesara specificarea unui inceput si sfarsit a Jocului. Chiar ati facut mai multe scenarii posibile . Voi oamenii aveti atat de multa imaginatie !
Pentru un timp foarte indelungat, a parut ca nu va veti atinge vreodata telurile fixate. Odata ce ati eliminat predeterminarea, ati lasat camp deschis producerii oricarui eveniment. Si asta este exact ceea ce s-a intamplat. Anumite evenimente care s-au produs chiar de la inceput, au dus Jocul in intuneric mai adanc decat ati fi intentionat initial. Ca un efect al acestor evenimente neprevazute, valurile au devenit mai groase, cauzandu-va caderea in somnul din care abia acum ati inceput sa va treziti.
La inceputul Jocului, nu locuiam in aceste corpuri fizice dense, ci mai curand ocupati niste corpuri pure de lumina. Pe atunci, vibratia Pamantului era cu mult mai ridicata si , in consecinta, temperatura era extrem de inalta. Pe masura ce Pamantul se racea si capata densitate, slabea si legatura voastra cu El. A fost ca si cum ati fi evoluat pe diferite frecvente- si astfel, ati fost impinsi la distanta unul de altul.
Acesta a fost momentul in care v-ati decis si voi sa va luati o forma fizica. Ati realizat acest lucru prin ingerarea unor elemente ale Pamantului ca frunzele si mugurii. Prin adaptarea treptata a Corpului de lumina ati inceput sa consumati nuci si fructe. Nu peste mult timp ati ajuns sa mancati o hrana foarte densa, nu numai din regnul vegetal dar si din cel animal. Si in zilele noastre obisnuiti " sa va impamantati" in aceeasi maniera.Acesta a fost inceputul a ceea ce azi cunosteti sub numele de biologie, care este spiritul vostru care insufleteste o combinatie dintre viata vegetala si cea animala. Pe atunci credeati ca evolutia de la Corpul de Lumina si cel dens va dura o eternitate.Dintr-o perspectiva mai extinsa, totul s-a petrecut cat ai clipi din ochi de repede.
Va suna familiar acest lucru ? Observati paralelismul situatiilor? Evenimentele pe care tocmai le-am descris sunt ca o imagine in oglinda a ceea ce experimentati in prezent. Cu alte cuvinte, evenimentele se deruleaza exact invers.

fragmente din " Bun-venit Acasa " de Steve Rother

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu