marți, 1 mai 2012

Ce sunt dependentele?
Ne nastem dependenti si tindem sa fim independenti, in jurul nostru in primii ani ai copilariei suntem dependeti si suntem invatati ca " asa trebuie " , nu avem drept de alegere, suntem dependeti total de parintii nostri. In perioada adolescentei tindem spre independenta, se manifesta ego-ul incarcat din perioada copilariei si iata de aici cei norocosi isi pot alege drumul in viata independent si unii sunt dependeti de alegerile facute de catre parintii si familiile lor.Majoritatea celor care si-au ales personal drumul in viata sunt mult mai fericiti decat ceilalti, insa nimic nu este intamplator, nici macar asa zisa nefericire cauzata de ceilalti-si din acesta avem de invatat.
Ce este dependenta ? O stare de subordonare, de supunere, atarnare.... exista cineva in societatea noastra care nu este dependent ? Cu siguranta NU. Suntem dependenti pana si de periuta de dinti - dar asta nu este o dependenta negativa, dar tot dependenta este. Pentru mine mancarea este o dependenta, pentru altii o necesitate.Mintea umana este dependenta de dependente. Am fost fumatoare 7 ani de zile si atunci cand m-am lasat, aprox acum 2 ani am realizat ca nu eram dependenta si doar obisnuita cu gestul de a fuma, nici macar nu se pune vorba de vointa. Este o spalare pe creier, majoritatea oamenilor fumeaza, de la presedinti, medici pana la cersetor, deci mintea umana interpreteaza rapid --> daca pana si medicii fumeaza atunci eu de ce sa nu o fac? Totul are legatura cu alegerile tale, vrei sau nu vrei ? Vrei sa te lasi de fumat? Pai trebuie doar sa vrei... e primul pas, o foaie + 1 pix, o coloana cu avantajele fumatului si una cu dezavantajele si cheia e la tine. Cu siguranta poti sa iti schimbi obisnuinta in altceva, gandeste-te doar cate poti face cu banii care i-ai da pe tigari, sportul este una dintre alegeri sau mancarea sanatoasa.
Dependenta de cumparaturi, si aici aproximativ 90% din societate este infestata cu acest virus, altfel nu il pot numi. Moda este una dintre bolile societatii iar mai apoi excesul de mancare. Magzinele foarte mari de tzoale iti schimba la aproximativ 4 luni produsele din magazin iar materialele sunt 100% sintetice, ce insemna asta ? Pai de la aceste hainute se pot declansa multe boli de piele si nu numai, insa noi purtam pentru ca se poarta, ne umplem sifonierul ca peste 3 luni il deschidem si ne dam seama ca e gol si nu mai avem nimic la moda si iar ne intoarcem la shooping, in presa se spune ca se face terapie cu shooping, deci terapie cu dependenta, nimic mai aberant, e precum tigara, stai sa trag o tigara ca acum ma linisteste, linistea vine din interior, nu cauta in exterior.
Cum ma impac cu shoopingul ? Pai cel putin la imbracaminte incerc sa imi cumpar direct materiale cat se poate de calitative(materiale) si sa imi fac propriile haine, fie eu fie la prieteni priceputi cu acul, iar daca de exemplu pantalonul albastru nu se mai poartea...il pot face verde intr-o clipa, modific, tai, cos... o sa iasa ceva, am modificat dependenta in creativitate.
Suntem dependenti de cuvinte, de oameni, de mass-media. etc si lista poate continua la nesfarsit. Daca avem ceva de facut ? Avem ceva de facut daca acesta dependenta tinde catre a ne conduce viata, in momentul in care factorul principal  nu este in echilibru cu restul alegerilor sau decizilor este timpul intervenventiei.
Dependenta de persoana de langa noi sau de oameni este una dintre cele mai cunoscute probleme, il iubim pe cel de langa noi si avem impresia ca viata fara el/ea nu mai poate exista, aici trebuie invatata detasarea, cu omul de langa noi avem de invatat niste lectii de viata si pana la urma nimic nu ne apartine propriu-zis deoarece venim cu mana goala si plecam la fel, oamenii nu sunt obiecte, chiar daca majoritatea asa le considera cand spun " al meu, a mea ".
Majoritatea dependentelor vin din lipsa de iubire, trebuie sa cunostem ce este iubirea.... este o stare naturala, invatati de la natura, iesiti in parc si uitati-va la flori, la pomi, la nori, la soare .... si invatati Iubirea. Natura ofera neconditionat, chiar daca noi taiem, rupem si ne batem joc de ea , ati vazut vreun pom sa se opuna inverzirii, asa trebuie sa fim si noi, sa ii iubim pe toti in jurul nostru chiar daca ei ne jignesc sau gandesc rau despre noi, acesta este adevarata iubire neconditionata, am fost facuti din iubire si plecam in iubire iar daca tot poposim pe acest pamant(Terra) - bine ar fi sa impartim si putina iubire caci sunt multi care au nevoie de ea.

O mica meditatie, pe care e bine sa o rostiti/ cititi 1data/ zi timp de 7 zile:

Non-atasamentul
Nimic nu ne apartine. Nimeni nu ne apartine. Mental, ar trebui sa facem un rug din dragostea noastra
pentru Dumnezeu si sa aruncam în el orice atasament, orice dorinta, orice speranta si orice dezamagire.
Îti este de ajutor sa-ti examinezi mental inima în fiecare seara si sa o eliberezi de orice dorinta.
Smulge-ti din inima toti spinii oricarui nou atasament pe care îl gasesti. Arunca-i cu bucurie în focul
devotamentului.
Roaga-te cu ardoare lui Dumnezeu: “Îmi distrug toate atasamentele. Nu îmi apartin, Doamne,
Dumnezeule. Sunt liber întru Tine.”
Afirmatie

Nimic din lume nu poate pune stapânire pe mine! Sufletul meu, asemenea unui balon lipsit de
greutate, se înalta spre cer catre libertatea eterna!
Rugaciune
Îmi distrug orice atasament. Nu îmi mai apartin, Doamne, Dumnezeule. Sunt liber întru Tine!
Namaste -Beatrice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu