duminică, 29 ianuarie 2012

Memoria Akashica-Biblioteca Universala







     Este vorba despre memoria cosmica sau Akasha, termen a carui insemnatate in limba de origine, sanskrita, desemneaza notiunea de “eter”. Formula “memorie akashica” este utilizata in teosofie si in antroposofie pentru a descrie plentitudinea cunoasterii mistice incifrate intr-un plan non-fizic, paralel al existentei.
 Memoria akashica reprezinta un sistem universal care inmagazineaza fidel, ca intr-un fel de biblioteca a destinelor, toate evenimentele petrecute vreodata in acest Univers, orice gand, cuvant si fapta. Amintirile sunt impresionate pe o substanta de natura subtila denumita akasha (sau eter). In misticismul hindus, akasha este considerata principiul primordial al naturii din care celelalte patru principii fundamentale (apa, aerul, focul si pamantul) sunt create. Impreuna, cele cinci principii reprezinta, de asemenea, cele cinci simturi ale fiintei umane.Se crede despre memoria akashica ca arhiveaza pe “rafturile” ei, in amanunt, trecutul, prezentul si, cred unii, o umbra in plina evolutie a viitorului nu doar al fiecarei persoane, dar al fiecarui graunte de materie. Intelepciunea spirituala antica ne invata ca toata istoria lumii este cumva incifrata intr-o baza de date universala. Timp de mii de ani, oamenii au vorbit si au scris despre aceasta cronica extraordinara. Fiecare cuvant, fiecare fapta, gand si sentiment, inregistrate intr-o arhiva intrinseca de tipare energetice. O arhiva ce ne este potential accesibila. Hinduismul, budismul si chiar Biblia insasi fac referiri la o astfel de memorie akashica sau Carte a Vietii.
Principiul Akashei este mentionat in Biblie in mai multe forme. Se mentioneaza adesea o anumita Carte a Vietii sau o carte in care Dumnezeu compileaza o baza de date celesta. Prima referinta din Scripturi la memoria akashica se afla chiar in “Exod”. Moise vorbeste cu Dumnezeu despre israeliti, pentru care pledeaza in virtutea abandonarii de catre acestia a venerarii Vitelului de Aur. Iar in schimbul iertarii, Moise se ofera sa i se stearga propriul nume din Carte. In alte imprejurari, in Vechiul Testament putem citi ca totul despre viata unei persoane este inregistrat intr-o Carte a Amintirilor. David, in Psalmi, mentioneaza ca totul din viata sa este memorat, chiar si faptele pe care urmeaza sa le faca.


Memoria Akashica este o biblioteca virtuala, unde sunt inregistrate toate intamplarile majore petrecute oriunde in acest univers.Este necesar ca intamplarea sa aiba suficienta energie, mai multa decat ii este necesara pentru a se derula, ca sa se poata inscrie in strcutra akashica.Practic, ceea ce se numeste egregor, in termeni estoterici, si inconstien colectiv dupa Jung, in termeni psihologici, este acea structura energetica in care sunt retinute informatiile istorice, individuale sau sociale. Localizarea acesteia constituie, in general, un mister. Marea majoritate a esoteristilor considera ca este plasata undeva in cer, intr-un loc inaccesibil sau greu accesibil.
Jung a apropiat-o de om, considerand-o inconstient colectiv, definit ca o parte componenta a psihismului, o structura psihica ce este comuna unui grup social, indiferent de marimea acestuia.Exista egregor sau incostient colectiv al familiei, zonei, orasului, satului, tarii, continentului planetar si asa mai departe.Fiecare dintre toate acestea are marime variabila, functie de numarul membrilor si de incarcatura energetica a emanatiilor acestora.
De pilda, in egregorul unei familii este inscris ceea ce se discuta in acea familie, gandurile si dorintele individuale si de grup, trairile fiecaruia dintre ei, aspiratiile, gesturile, vorbele, actiunile lor, tot ceea ce emana ei
Functie de nivelul lor energetic, si ceea ce emana va avea mai multa sau mai putina energie.Functie de cata energie suplimentara primeste fiecare emanatie, inscrierea va fi mai clara sau mai putin clara, de durata mai scurta sau mai lunga,mai usor sau mai greu de accesat si decelat.
Pe acelasi principiu se formeaza si egregorul unui oras sau sat, ca si al unei natiuni si asa mai departe.Difera marimea egregorului, care nu este fixa sau rigida, ci este flexibila si elastica, se poate mari sau chiar micsora, functie de numarul membrilor grupului si de bogatia trairilor, care pot fi pozitive sau negative, nu neaparat doar benefice si luminoase.De fapt, cele mai multe sunt chiar negative sau in mare masura cu continut negativ.
Egregorul sau inconstietul colectiv este tot parte integranta a psihismului individual. Face parte tot din psihicul fiecarei persoane in parte, asa cum face parte si inconstietul individual.Insasi accesarea inconstientului individual este o problema, iar pshihologii au dezvoltat tehnici de lucru pentru acesta, insa toate mari consumatoare de timp, pentru ca, in primul rand oamenii nu sunt inca pregatiti pentru a realiza cu usurinta acesta decelare informationala. 
Toata problema este ca inconstientul individual este situat pe un nivel mai greu accesibil omului actual, iar inconstientul colectiv este sub cel individual, ca prag de accesibilitate.Energetic ele nu sunt in planul tridimensional ( 3d-unde exista spatiu si timp), asa cum nici sentimentele, calitatile, gandirea nu sunt valori volumice, tridimensionale, dar au o reprezentare accesibila acestui plan, exista legaturi energetice cu lumea tridimensionala. In fond, ele fiind in dimensiunea imediat superioara , constituie si motorul dezvoltarii fiintei umane.


-fragmente din Incursiuni in Atlantida - Florentina Mateescu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu