vineri, 7 martie 2014

Omul conform imaginii soarelui
Atunci cand privim soarele, ceea ce vedem mai intai este acel disc luminos care are mereu aceeasi forma, aceeasi dimensiune, si care poate fi observat, masurat, filmat.
Este corpul sau.Dar daca vrem sa studiem ce iese din el, acesta lumina care curge, care tasneste din centru spre periferie, sa stim ce este si pana unde se raspnadeste in spatiu, este imposibil, acesta depaseste imaginatia.Fiinta umana este construita ca soarele: ea are un corp fizic determinat, ce nu poate fi schimbat; dar ce cunostem din ce iese din ea, din gandurile, sentimentele, radiatiile, emanatiile sale?
Nu mai lucru...
Oamenii au tendinta sa creada ca se confunda cu trupul lor fizic; dar ei vor fi in curand obligati sa isi revizuiasca toate conceptiile si sa recunoasca ca numai Stiinta Ezoterica este adevarata fiindca ea a tinut mereu seama in acealasi timp de 2 aspecte ale realitatii: aspectul obiectiv, masurabil, material al fenomenelor, ce nu trebuie neglijat dar mai ales de ascpectul spiritual, in viu, emanatiile si radiatiile a caror natura, nici putere, nu este inca cunoscuta.
In corpul nostru fizic reprezentatul soarelui este inima; ea are aceleasi functii, aceiasi activitate neobosita si isi continua fara incetare lucrarea chiar si cand toate celalalte organe se relaxeaza putin, fiindca are un singur scop: sa ajute, sa sustina, sa alimenteze, sa construiasca , sa repare.
Ea nu are alt gand decat sa dea, sa fie impersonala, generoasa si plina de iubire. Dar oare, oamenii si-au dat seama ca poseda un organ, inima, care este reprezentatul soarelui in corpul lor fizic?
Cel mai inalt ideal este sa luati ca model soarele.Daca doriti sa imitati un savant, un filozof sau chiar un erou, un sfant, un initiat, veti primi fara indoiala cateva particule din virtutile lor, dar niciodata atat de multe si de o calitate asa de pura ca atunci cand modelul vostru este soarele.
Imaginea perfectiunii este soarele, iar daca il luati ca model, daca va veti gandi asemenea lui numai sa luminati, sa incalziti si sa insufletiti creaturile, atunci realmente va veti transforma.Si  chiar daca nu obtineti niciodata lumina, caldura si viata soarelui, numai dorinta de a le dobandi va va proiecta in regiunile celeste unde veti face cu adevarat niste minuni. Acesta dorinta de a lumina, de a incalzi si a insufleti creaturile va va face mai luminosi , mai caldurosi si mai insufletiti.
Luati SOARELE ca model. Chiar in timpul zilei, cand nu va mai aflati in fata lui, supravegheati-va, analizati-va interior, intrebadu-va:
"Oare sunt pe cale sa stralucesc si sa proprag lumina? Oare sunt pe calea sa incalzesc si sa dilat inimile creaturilor? Le aduc oare viata ? Ei da, puneti-va acesta intrebare in fiecare moment al zilei, fiindca aici se afla cheia perfectionarii voastre.
Cea mai inalta lectie pe care ne-o da soarele este iubirea sa pentru toate creaturile. El nu se preocupa sa stie cui ii trimite razele sale.Fie ca oamenii sunt inteligeni sau prosti, buni sau criminali, ca ii merita sau nu binefacerile, el ii lumineaza pe toti fara nici o distinctie.
Credeti-ma, Creatorul este ca soarele: rasele, regligiile, ideologiile ii sunt egale. El nu da doi bani pe faptul ca esti galben, negru, rosu sau evreu, catolic, protestant si chiar ateu, toti sunt copiii sai si El tine cont numai de virtutiile lor: iubirea, intelepciunea, cinstea, generozitatea...

fragmente din " Spre o civilizatie solara" Omraam Aivanhov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu