duminică, 17 februarie 2013

Anatomia Organismului CosmicOmul este copilul Cosmosului. In conformitate cu invatatura thantrica, lumile subtile creaza corpul nostru individual, care asemenea Universului compus din sapte lumi de baza, are sapte corpuri principale.Aceste corpuri sunt compuse din materia si energia lumilor corespunzatoare, sunt in interactiune cu ele, primesc informatii de la ele.Toate corpurile subtile se afla intr-o stransa interdependenta comunicand cu lumea lor prin anumite centre energetice- chakrele- care se afla pe partea interioara a coloanei vertebrale.
In cursul perioadei intrauterine, corpul dens se formeaza dupa matricea corpului eteric si reprezinta copia acestuia.Un corp eteric sanatos se caracterizeaza printr-o bunaa rezerva de energie, care trece prin corpul dens actionand in mod pozitiv asupra organelor sale.
Multi cercetatori considera ca, corpul eteric ii apartin chakrelor planului fizic MULADHARA SI SVADISHANA. Dupa parerea mea, aceste doua chakre independente, destul de apropiate din punct de vedere al functiilor energetice, deoarece chakra MULADHARA joaca un rol de legatura intre centru energiei fizice ( Ajna ) si centrul energiei psihice ( Sahasrara).Muladhara absoare campurile energetice ale pamantului necesare corpului fizic.Svadisthana, care produce energia interioara, se hraneste cu hrana de provenienta alimentara, pe care o distribuie prin meridianele sale spre organele corpului fizic si o transmite la acele centre de energie, cu care se afla in legatura directa.Corelatiile dintre Svadisthana si celalalte chakre determina importanta influentei alimentatiei asupra manifestarilor noastre energetice ( Chakra Manipura ), a sexualitatii ( Muladhara), sferei emotionale ( Anahata).
Corpul astral este compus din materila lumii astrale - materia campului gravitational al Lunii, este inzestrat cu o mare fluiditate si, in functie de starea emotionala, poate capata diferite forme si dimensiuni.
Principala chakra a corpului astral este MANIPURA.Acest centru reprezinta acumulatorul si distribuitorul de energie elaborata in celalalte chakre.Prin MANIPURA se mentine legatura cu energia si materia lumii astrale.
Corpul mental ( ratiunea, judecata), ca si lumea mentala din Univers, este centru organismului cosmic.Il folosim drept sprijin in toate actiunile si comportarile noastre, de aceea slabiciunea corpului mental nu este de dorit:putem sa ne gasim cu multe vieti in afara evolutiei.
Corpul mental are o chakra mentala principala numita in sistemul AUM- centrala, in functie de situarea acesteia fata de alte chakre si aflata la nivelul chakrei ANAHATA.In afara de chakra principala, corpul mental are cateva subchakre, care il leaga de alte cateva corpuri subtile.Cea mai mare influenta asupra corpului mental o are subchakra Nirvanei.
Stapanul "eu"-lui nostru este corpul karmic.El contine cauzele tuturor manifestarilor din planurile inferioare, toate mediile subconstiente ale vietilor anterioare, care determina traiul nostru individual, soarta.
Cea mai importanta caracteristica a corpului karmic este dirijarea tuturor functiilor organismului cosmic.
Dezvoltarea acestui corp da posibilitatea dirijarii concentrate a "eu"-ului propriu.Corpul karmic este legat de lumea karmica prin chakra VISHUDHA.
Urmatorul corp, ce intuitiv, se afla in legatura cu lumea intuitiva prin chakra AJNA, numita uneori " al treilea ochi". Ajna este izvorul iluminarii intuitive si intruchipeaza sfera inconstienta a constiintei, adica " supraconstiinta".Corpul intuitiv, intr-o masura mai mare sau mai mica, este dezvoltat la toti oamenii.
Multi au trecut prin experienta cand, pe moment, intuitia a dat cea mai inteleapta rezolvare.Puterea corpului intuitiv este imensa, in puterea lui se afla atat viziunea trecutului cat si a viitorului.
Chakra corpului NIRVANEI - ANAHATA-coincide cu plexul inimii, este o veriga de legatura intre corpul fizic si corpul Nirvanei prin propria inima.Corpul nirvanei este contopirea eu-lui nostru cu Universul, unificarea cu Adevarul si Iubirea.
Ultimul corp- corpul Absolutului-reprezinta un rezultat al dezvoltarii tuturor celor sapte corpuri ale organismului cosmic.Chakra corpului Absolutului-SAHASRARA- este un centru unic de energie, ce insoteste dupa moarte corpul subtil in sferele cosmice.Prin chakra Sahasrara spiritul fiintei omenesti se gaseste in legatura permanenta cu Spiritul Universal.Si daca luam in considerare faptul ca in sensul existentei noastre este de a ne perfectiona bagajul karmic, atunci chakrei Sahasrara i se atribuie rolul cel mai important- acela de regulator al comportamentului nostru in concordanta cu sensul vietii.

Chakre                       Situare                                  Culoare               Corp

SAHASRARA         centrul crestetului capului          alb                    Absolutul

ANAHATA             vertebra 5-6 a coloanei            violet                Nirvana
                                vertebrale, plexul inimii

AJNA                    vertebra 2 cervicala,                  albastru             Intuitiv
                              trunghiul frontal

VISHUDHA         vertebra 1 a coloanei,                  bleu                   Karmic
                             nivelul glandei tiroide

CENTRALA        nivelul vertebrei 5 a                      verde                 Mental
                            coloanei vertebrale

MANIPURA       a 5-a vertebra lombara                  galbena            Astral
                            cu 2 cm deasupta ombilicului

SVADHISTANA  in partea de jos a abdomenului      portocaliu (orange)    Eteric

MULADHARA     in regiunea coccisului                    rosu                     Fizic

Sursa : " Cum sa devii fenomen " - A.V.IGNATENKO
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu