sâmbătă, 20 iulie 2013

Evolutia spirituala - Iubirea


Evolutia spirituala inseamna sa inveti sa traiesti fara frica, sa inveti sa traiesti in deplina incredere in puterea iubirii, cea mai puternica forta din univers.Cuvantul -iubire- este foarte uzat intrucat a fost atat de frecvent utilizat, ca in  expresii de genu : -iubesc varza- , -iubesc dansul-, asa ca, mai intai o sa spun ce nu este iubirea.
Alimentele si distractia pot intradevar sa dea placere si sigur eu minimalizez placerile care pot fi inaltatoare, dar asa senzatii trecatoare nu sunt iubire.Nici atractia fizica a unei fiinte catre cealalta si care duce la neliniste privind siguranta pe termen lung a relatiei, nu inseamna iubire.
Iubirea nu inseamna sa iti controlezi partenerul, sa iti fie mila sau sa iti faci griji pentru familie sau prieteni, nu inseamna succes profesional, nu inseamna posesie, iubirea nu este dependenta de faima sau de bunastare financiara, sau despre parerile altora despre voi.Iubirea nu inseamna a te lupta sau a face prozelitism pentru convingerile tale.Iubirea nu necesita intelegerea invataturii mistice sau spirituale, a tuturor componentelor karmice ale vietii, a continuumului pe care voi il numiti timp si spatiu, sau a legilor universale.
Atunci, ce este iubirea? In cei mai simpli termeni, iubirea este Dumnezeu impartasind din Sine insusi cu toate creatiile Sale.Iubirea este forta tamaduitoarea a universului.Iubirea se afla inauntrul sufletului si are nevoie numai de acceptul tau pentru a simti acele senzatii launtrice de a-i iubi pe altii si de a primi iubirea lor pentru tine.Iubirea nu are limita, nu are granite, cand e vorba despre amplitudinea sa.
In exprimare, iubirea este tratarea celorlalti cu bunatate, corectitudine, onestitate, compasiune, intrajutatoarea si solicitudine. Daca s-ar putea despre iubire care are - parti componente - , atunci acestea sunt cele care exprima dumnezeirea in actiune.
A sti ca tu si Dumnezeu, si toate celelate creatii ale lui Dumnezeu, sunt inseparabile- inseamna iubirea. A sti ca Pamantul are in el insusi o viata constienta si sensibila si a respecta toate formele lui de viata -inseamna iubire.A-ti da seama ca nimeni nu-i poate cunoaste pe ceilalti la nivelul sufletului si, prin urmare, nu-i judeca, dar nici nu le scuza actiune considerare nedrepte- inseamna iubire.
A asculta sinele dumnezeiesc al cuiva, inseamna iubire.
A trai o viata care incurajeaza iubirea sinelui, inseamna iubire.
A simti tu insuti bucurie, cand o vezi in altii, inseamna iubire.
A face ceva care aduce bucurie altcuiva, inseamna iubire.
A te ierta pe tine si ceilalti, inseamna iubire.
A imparti din toata inima tot ce ai, inseamna iubire.
A face fapte bune, fara a le atasa asteptari, inseamna iubire.
A simti pace in inima si in minte, inseamna iubire.
Fiorul tacut pe care-l simti cand privesti un rasarit de soare, sau cand auzi un cant de pasare, inseamna iubire - iar zambetul este una dintre cele mai simple si mai stralucitoare expresii ale iubirii.

Fragmente din -Iluminari pentru o noua era - Suzanne Ward

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu