luni, 25 martie 2013

Exercitii pentru dezvoltarea Memoriei



Rezultate exceptionale pentru cresterea parametrilor Constiintei ofera exersarea memoriei, care faciliteaza deasemenea dezvoltarea calitatilor fenomenale proprii( telepatia, sugestia verbala, clarviziunea etc. )
Psihologia defineste Memoria astfel ; " Memoria este reflectarea experientei nemijlocite si trecute a omului prin retinerea, pastrarea si reprezentarea ulterioara a unor sentimente, ganduri si imagini traite anterior de acesta, a unor obiecte si fenomene percepute anterior."
Fiecare din corpurile noastre cosmice are memoria sa.Lumina Constiintei lasa urme nu numai pe corpul fizic
( molecule ADN si ARN ) dar si in materia corpurilor subtile, de aici numarul mare al formelor de memorie.
Sa examinam cateva forme de memorie:

Verbal-logica- priceperea de a retine informatia pe baza legaturilor logice.Se dezvolta pe calea rationamentelor logice ( de exemplu, pe marginea unui text citit). O mare influenta asupra dezvoltarii acestui fel de memorie o au chakrele Sahasrara, Ajna si Muladhara.
Intuitiva- capacitatea de a retine in memorie fotograme, holograma informatiei vazute prin concentrarea atentiei. Chakrele care influenteaza dezvoltarea Memoriei intuitive sunt: Sahasrara, Ajna, Vishudha.
Motrice -priceperea de a reproduce o operatie motrice vazuta.Chakrele care influenteaza dezvoltarea Memoriei motrice sunta: Muladhara, Ajna, Manipura.
Emotionala- priceperea de a memora si a reproduce o anumita emotie, senzatie. Momentele traite emotional se retin mai bine si pentru mai mult timp. Chakrele care influenteaza dezvoltarea acestora sunt:
Anahata, Ajna, Muladhara, Sahasrara.
Indicatorii fenomenali ai Memoriei mecanice si spontane se asigura prin dezvoltarea suta la suta a corpului astral. Corpul karmic are posibilitati deosebit de mari pentru memorare si reproducere a informatiei.
Caracteristicile Memoriei se imbunatatesc si in cazul unui puternice dezvoltari mentale( cunostinte vaste si trainice).
1. Pentru Memoria verbal-logica si figurativa.

Asezati-va intr-o pozitie comoda, stare usoara de relaxare.Cititi cu atentie un text nu prea lung,selectionati detaliile principale, imaginile, elementele constitutive. Apoi, cu ochii inchisi, straduiti-va sa-l reproduceti, inchipuiti-va si incercati sa vedeti in gand cele citite pana in cele mai mici amanunte. De exemplu, ati impartit textul in zece parti ( grupe). Sa presupunem ca din Memorie v-a scapat cea de-a patra grupa. Cum sa va amintiti si sa reconstituiti ceea ce s-a pierdut din Memorie? Va recomand ca la inceput sa luati un text compus din cel mult zece propozitii. Treptat il puteti mari pana la o pagina s.a.m.d.

2. Pentru Memoria intuitiva-fotografica.

Pregatiti o foaie de hartie cu noua patratele.Rugati pe cineva sa scrie in aceste patratele cifre.Examinati cifrele si incercati sa memorati ordinea lor si toate caracteristicile scrisului( grafia). Exercitiu se va face zilnic, pana la primele semne de oboseala. Timpul de memorare: la inceput 9 secunde, apoi se scade pana la trei secunde. Ulterior, numarul de patratele cu cifre poate fi marit treptat.Aceeasi metoda poate fi folosita si pentru lucru cu textul.

3.Exercitiu universal de exersare a tuturor formelor de Memorie, legat de incercarea de a deplasa punctul Constiintei in timp.

Inainte de culcare, asezati-va intr-o pozitie comoda si incercati sa faceti o " derulare " a zilei, adica sa rememorati toate evenimentele zilei anterioare in ordine inversa. Straduiti-va ca, in acelasi timp sa rememorati sentimentele, framantarile, imaginile, textele citite, etc.Acest exercitiu trebuie facut zilnic, timp de un an. Dupa o exersare indelungata, puteti deplasa punctul Luminii Constiintei in trecut si veti putea revedea mental orice zi, ora, minut din viata noastra.

Nimic nu se primeste fara munca. Muncesti si rezultatele se vor vedea, insa este nevoie de rabdare, putere, entuziasm si multa pasiune. Te cunosti pe tine ! Cunosti intreg Univers ... cunoaste microcosmosul ca sa il descoperi in macrocosmos.
Namaste !

fragmente din " Cum sa devii fenomen " A.V.Ignatenko

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu